Se & göra

Sevärdheter/Besöksmål

Se & göra

Bad, Klipphopp, Kanot, Segelbåt, Roddbåt, Fiske, Krabbfiske och Inomhusbad (5 min promenad)

Nordens Ark

Ett besök på denna unika anläggning för utrotningshotade djur från hela världen är en upplevelse. Här finns allt från snö leopard till svensk gul anka. Guidade visningar sker dagligen under högsäsong. Nordens Ark ligger c:a 15 km söder om Kungshamn.

Kungshamn

Här finner Ni ett urval av olika affärer , serveringar och kiosker i en trevlig miljö. Post , bank , turistbyrå och systembolag är viktiga utflyktsmål. Båtturer till bl.a. Smögen och Hållö utgår från hamnen.

Smögen

Ett välkänt utflyktsmål med Sveriges mest berömda bryggpromenad. Här finns massor av små mysiga butiker , serveringar och kiosker. Ett myller av båtar kantar hela bryggan och gör promenaden till en intressant studie i fickparkering med båt. Att se en fiskebåt landa med sin fångst och sedan gå till någon av fisk och skaldjursaffärerna och köpa färska räkor är en upplevelse.

Smögens Fiske & Skärgårdsturer

Ett av de absolut mest populära upplevelserna på västkusten är att åka på fisketur.

Från Smögen går några av Sveriges bästa och mest mångsidiga turer. Allt från hummerfiske till makrill och vanliga rundturer med något gott att äta. Våra båtar tar max 30 personer.

Hållö

En stor ö utanför Smögen som bara kan nås via båt. Klippbaden och den fantastiska marmorbassängen måste upplevas och fyren med sina kringliggande hus är givna fotoobjekt.

Sotenäs Golfklubb

Vi rekomenderar vi Önnas golfbana för eliten.

Tumlaren

Inomhusbad med möjlighet till bastu, styrketräning.m.m

Stenhuggarmuseet 

…i Hunnebostrand. På ett levande sätt berättar Stenhuggerimuseet om stenhuggarepoken som är en del av Bohusläns historia.

Svenska Hummerakademien

I flera hundra år har kustbefolkningen fiskat hummer och detta har resulterat i en stor kunskap om fångstmetoder, tillagningssätt, ja allt som har med hummer att göra. Svenska Hummerakademien bildades för att samla och presentera denna kunskap jämte den kunskap forskare och marinbiologer har.